Terug naar home

Dimperium

Onder leiding van Dim Paulson groeit Dimperium uit tot een full service management bedrijf in de breedste zin van het woord. Het netwerk, de kennis, drive en ambitie wordt samen gegoten in een op maat gemaakt plan voor het talent waarbij doelen worden gesteld en de route naar die doelen toe wordt uitgestippeld en bereikt.

De muzikale carriere van Dim Paulson (1971) begint al voor het afronden van het VWO achter de draaitafels van de Tempel & Westwood de meest populaire discotheken van Den Haag. Vanaf daar is de stap naar het toonaangevende dancelabel Combined Forces letterlijk een kleine: het kantoor van het label ligt recht boven de discotheek. Bij Combined Forces is Dim verantwoordelijk voor de exploitatie en ontwikkeling van nieuwe Nederlandse dance acts zoals Sander Kleinenberg, Remy, Vincent de Moor, Veracocha maar ook voor internationale acts als Gala, Wamdue Project, Lasgo en Kate Ryan.

Zijn inzet voor de artiesten en het label en later voor de joint venture tussen Combined Forces en EMI Music blijft niet onopgemerkt. In 2003 wordt Dim aangetrokken door het ook al Haagse AT Productions van Edwin Jansen. Vanuit Dimperium Productions vervult Dim als freelancer het management van Idols I & II-artiesten Jim en Dewi. Zo is hij onder andere verantwoordelijk voor de samenwerking van Jim met Mars en wordt Dewi aan Vodafone gekoppeld. Het verder uitrollen en realiseren van de doelstellingen van hun carrieres is Dim zijn belangrijkste doel.

Naast het managen van de Idols-artiesten is Dim, als een van de aandeelhouders, tevens de drijvende kracht achter de meidengroep KUS. Ook hier bestaan de werkzaamheden uit veel meer dan het begeleiden van de muzikale carriere. Dimperium zet een theatertour op, lanceert een suucesvolle merchandise lijnen en bedenkt de eerste KUS-speelfilm voor de meidengroep. Daarnaast is Dim verantwoordelijk voor de merkkoppeling tussen o.a. Bolletje, Wehkamp en KUS..

In 2007 benadert Frank Wisse van de Talent Company Dim om werkzaamheden in zijn bedrijf te gaan verrichten. De Talent Company vertegenwoordigt een brede groep aan talent en zorgt voor een verbreding van Dim zijn activiteiten. Bij de Talent Company is Dim verantwoordelijk voor het management en de begeleiding van Jeroen van der Boom vanuit de Talent Company.

December 2009 besluit Dim na 2 jaar om zijn bedrijf Dimperium Productions toch weer nieuw leven in te blazen. Zo kan hij vanuit zijn eigen bedrijf met zorgvuldig opgebouwd netwerk, zijn expertise en toegevoegde waarde gebruiken om nieuw talent te begeleiden. In samenwerking met de artiesten wordt gekeken naar de beste mogelijkheden en kansen die de entertainmentbranche te bieden heeft, en deze met het team te realiseren.

De specialisatie van het begeleiden van artiesten die uit een talenten jacht blijft niet onopgemerkt. Zo begeleid hij Wesley Klein naar drie awards als Beste Nieuwkomer bij achtereenvolgens de Buma Awards, Sterren.nl Awards en de 100% NL Awards. De eerste 3 jaar van Maan (winnares The voice of Holland 2016) haar muziek carrière begeleid hij haar van meisje van 18 uit een tussenjaar van school naar de pop ster van nu met 5 gouden platen, 3x dubbel platina, 4x platina en meest gestreamde song 2019 spreekt ook dit succes voor zich. Ook hier weet Dim HP te koppelen aan een artiest voor een langere samenwerking. Het zorgvuldig uitzetten van het plan (artiest en management) en het realiseren hiervan is een samenwerking van het hele team onder de bezielende leiding van Dimperium.

Dim benadert de talenten als merken en heeft zich zelf hier erg in ontwikkeld. Zowel qua marketing maar ook op het digitale vlak. Denk hierbij aan de nieuwe digitale manier van muziek consumptie maar natuurlijk ook de social media kanalen die zeer trend gevoelig zijn. Wat vandaag hot is, is morgen weer oud nieuws. Keer op keer weet hij de juiste strategische koppelingen te maken tussen merken en talenten.

Terug naar home

Contact

Dimperium Productions

Postadres:

Postbus 123 - 1390 AC Abcoude

Meer info & boekingen

Dim Paulson

e: dim@dimperium.nl / t: +31(0)641559733

Algemeen

e: info@dimperium.nl